Доган: Живеем в трудни и непредвидими времена

Доган: Живеем в трудни и непредвидими времена

"Благодаря на съдбата, че ме направи политик. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще. Поздравявам всички и благодаря ви, че ви има", заяви

„Благодаря на съдбата, че ме направи политик. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще. Поздравявам всички и благодаря ви, че ви има“, заяви във видео обръщение почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Преди това словото му пред делегатите на 10-ата Национална конференция, която се провежда онлайн, бе прочетено от спрягания за един от новите зам.-председатели Илхан Кючюк.

„Живеем в трудни и непредвидими времена. Нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисляне. Коронавирусът преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции, удари икономиката, с лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави“, твърди Доган, който говори с актива онлайн и късно вчера.

Почетният председател на ДПС смята, че сътресенията от всички промени, наложени от COVID-19, ще бъдат съизмерими с измененията на климата и последствията от войни.

„Пожелавам на всички да преговорим уроците за единство и заедност, тъкмо затова да предотвратим очертаваща се хуманитарна катастрофа, всички усилия в борбата с коронавируса и последствията. Пожелавам на всеки от вас да направи това за другите, което очаква светът да направи за него“, каза още Доган.

Заради коронавируса той няма да посреща тази година гости в така нар. „Сарай“ в столичния квартал „Бояна“ за новогодишните празници.

В обръщението си Доган поиска от своите винаги да бъдат поне една крачка пред останалите партии в сканирането на света. „Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички“, отбеляза той.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0