Доган в кефлийско настроение: От гледна точка на Съдбата няма нужда да се връщам в политиката

Доган в кефлийско настроение: От гледна точка на Съдбата няма нужда да се връщам в политиката

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново излезе от анонимност - този път в обръщение към съпартийците си, част от които го номинираха за во

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново излезе от анонимност – този път в обръщение към съпартийците си, част от които го номинираха за водач на листа за предстоящия парламентарен вот. От думите му се разбира, че намерението му не е да влезе в парламента, тъй като отдавна се е отдалечил от политика, но е получил „кефлийско настроение за добре свършена работа“.

Доган обяснява, че включването на името му в номинациите „дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС“. И напомни, че през годините името му е било сатанизирано.

Ахмед Доган обяви, че се оттегля от политиката през 2013 г. Оттогава той се отдаде на бизнес, като енергетическите му умения бяха оценени на 1 млн. лв. за консултации, и е един от собствениците на ТЕЦ-Варна. Доган посочи и наследника си на поста председател на ДПС в лицето на Мустафа Карадайъ

Ето пълния текст на обръщението на Доган

Открито обръщение на д-р Ахмед Доган към структурите на ДПС

Приятели и съмишленици!

Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря.

ДПС се превърна в значима политическа формация. И вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на Движението.

Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати.

Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на прехода. И в този контекст върши работа и на свои, и на чужди.

От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е „Движението за права и свободи“, което Ви принадлежи във времето.

Ако искате да ме зарадвате покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори.

С обич и доверие,

Винаги Ваш: А.Д. !

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0