Днес отбелязваме Световния ден на Земята

Тази година мотото е "Свят без замърсявания с пластмаси" На 22 април честваме Световния ден на Земята. Събитието е изключително мащабно, като та

Тази година мотото е „Свят без замърсявания с пластмаси“

На 22 април честваме Световния ден на Земята. Събитието е изключително мащабно, като тази година ще бъде отразено с над 2,5 милиарда „зелени“ инициативи по целия свят.

Зелена класна стая, засаждане на дръвчета, конкурси за картички, рисунки, есета, свързани с темата за Земята, са част от проявите, планирани от българското Министерство на околната среда и водите, съобщава БГНЕС.

Тазгодишната тема на честванията е „Свят без замърсяване с пластмаси“. Стремежът е значително намаляване на замърсяването с пластмаси и увеличаване на усилията за премахване на пластмасите за еднократна употреба в световен мащаб. Използвайки силата и посланията на кампанията, отново ще се постави на дневен ред въпросът за замърсяването с пластмаси, пречупен не през сложната призма на законодателство и терминология, а представен по начин, лесен за осъзнаване и от най-малките.

Промяна на поведението и начин на живот без замърсяване от пластмаса е лична отговорност на всеки от нас! Във връзка с „Денят на Земята” в Ботаническата градина при БАН в неделя от 13 часа ще има демонстрации на засаждане на дървесни растения.