Директни полети от София до Ню Йорк планират от българска авиокомпания

България ще има директна авиолиния до САЩ от следващата година. Полетите между София и Ню Йорк ще бъдат поне два пъти седмично, планират от Би Ейч Еър

България ще има директна авиолиния до САЩ от следващата година. Полетите между София и Ню Йорк ще бъдат поне два пъти седмично, планират от Би Ейч Еър за 2017 -та. Това беше потвърдено от изпълнителният директор на авиокомпанията Янко Иванов.

Би Ейч Еър има всички разрешения от американските власти да осъществява полети над океана. До края на годината трябва да приключи и поредната процедура.

До този момент са подадени всички апликации до американската страна. Има назначение подписано, включително от администрацията на президента на САЩ. Авиокомпанията е одобрена в пълен обем, както за редовни полети, така и за частни полети, извършени са е тестови полети до САЩ, направени са всички стъпки, самолетът е на лице. Извършени са всички процедури по получаване на оперативни разрешения. Остана да приключи една процедура, която се нарича „Секюр флайт“ и представлява подаването на данни за пътниците и екипажите, които трябва да бъдат обработени от страна на американската администрация и да бъдат допуснати до полети – това е последната стъпка, каза Иванов, цитиран от БНР.

Компанията ще осъществява минимум два полета седмично до Ню Йорк, а в последствие и до Чикаго, където живеят най-много българи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0