Джебчии причакват възрастни хора и им крадат пенсиите

Джебчии причакват възрастни хора и им крадат пенсиите

В периода на раздаване на пенсиите - джебчии се насочиха към възрастните хора, съобщава NOVA. Жертвите били причаквани пред пощенските клонове. Бандат

Преди дни 83-годишната Петра отива до пощенския клон в центъра на село Карабунар, за да получи пенсията си. Когато на излизане пред стълбите е пресрещната от двама непознати мъже. Единият я заговаря, а другият минава зад гърба й. „Единият ми вика „Как си бабо? Има ли много хора вътре да чакат, че аз трябва да взема на майка ми парите“. И аз се спрях и почнах да му отговарям.

През това време другият, който е минал зад гърба ми, ме е пребъркал. И духнаха. Кога бъркам в джоба, портфейлът, в който бяха парите и документите, го няма. И се разплаках“, разказва пострадалата жена. Бандитите задигат цялата й пенсия от 436 лева, с която трябва да живее цял месец.

Останала без стотинка, няколко нощи жената не спи от притеснение. След като обират баба Петра, гастролиращите джебчии отиват в съседното село Виноградец. И по същия начин пред пощенския клон обират 81-годишния Георги Кьосев. Полицията разпознава шофьора, превозвал двамата джебчии и установява единият от тях. Мъж на 65-години от софийско село.

„Не е задържан, защото е оказал съдействие на разследващите, възстановил е въпросните суми и предстои да уточним самоличността и на другото лице. Ще се установява и схемата, по която са действали и в кои други райони на страната“, обясни районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев. Вторият участник в престъпната схема продължава да се издирва. А преди ден парите на двамата пенсионери са върнати от полицията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0