Деси Атанасова: Няма значение кой управлява. Останахме, защото сме отговорни

През месец март и април България беше на първите места по справяне с коронавируса. Спазвахме дисциплината и всички мерки, каза депутатът от ГЕРБ

През месец март и април България беше на първите места по справяне с коронавируса. Спазвахме дисциплината и всички мерки, каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в „Денят започва с Георги Любенов“.

Според нея от пролетта досега се променили доста неща, стигнало се дори до тотално отричане на коронавирусната инфекция.

 

„Сега в момента е изключително важно да се мобилизираме като общество. Не е важно да се следват темите и тезите на управляващите. Като общество да се мобилизираме, защото нашите лекари, нашите учители – те не издържат. Нашите болници не издържат на натоварването. Няма никакво значение кой управлява“, каза Атанасова.

 

По думите й, изборите така или иначе ще дойдат през март.

 

Ако тази коронавирусна инфекция продължи, ако продължи ужасната статистика за загубили животи българи кой ще се справи и как ще се справи, ако загубим болшинството от лекарите, учителите, това са стълбовете на едно общество. Трябва да сме единни като нация и да сме отговорни към себе си и обществото, допълни депутатът от ГЕРБ.

 

Тя обясни, че в момента бойкоборисовата партия работела усилено върху новата сипредизборна програма.

 

„Може би ще спечелим изборите с това, че сме спазили обещанията си и ангажимента си към тези, които са ни избрали“, заяви Атанасова.

 

Тя изтъкна, че от 1-ви януари 2021 година основните изпълнени ангажименти са по отношение на доходите на хората – по отношение на минималната пенсия, минималната заплата, всички мерки, които продължават във връзка с корона кризата, социални плащания.

 

„Добавките от 50 лева към българските пенсии са до март, защото считаме, че дотогава можем да се справим като държава с коронавирусната инфекция. След това ще има индексация на пенсиите 5.7%. Ако се наложи, обаче продължаване на подкрепата за българските пенсионери с 50 лева на месец, правителството ще пристъпи към актуализация на бюджета и ще продължи тези плащания“, обясни Атанасова.

 

Според нея през всичките години, в които ГЕРБ е управлявала се пестяло, за да има средства в периоди на криза като тази, която е в момента в държавата ни.

 

„Да останеш на власт в тази ситуация, това е отговорност. Кой ще приеме бюджета за следващата година? Ние знаем ли какви ще бъдат нуждите от разходи през 2021-а и какъв ще е трендът на заболеваемостта, какви ще са икономическите последици? България стои изключително стабилно в момента и това може би отчасти се дължи на факта, че икономиката е подкрепена и бизнесът е подкрепен от правителството с всички мерки, заради които бяхме много критикувани, включително от левицата“, коментира Атанасова.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0