Десетки автомобили са паркирани върху дюните Крапец-север. Концесионер с изтекъл договор стопанисва плажа

Десетки автомобили са паркирани върху дюните на плажа Крапец-север. Концесионерът е с изтекъл договор, но продължава да стопанисва плажа, съобщи

Десетки автомобили са паркирани върху дюните на плажа Крапец-север. Концесионерът е с изтекъл договор, но продължава да стопанисва плажа, съобщиха от Министерството на Туризма.

Паркираните автомобили нарушават Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, заради което е сезирано и Министерството на вътрешните работи.

Органите на реда трябва да направят проверка на място, след което да наложат съответните санкции на нарушителите.

Със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 г. плажът е обявен за неохраняем. Договорът за наем между фирма „АУРА ТРЕЙДИНГ“ ЕООД и министерството е изтекъл на 14 май 2020 г. Дружеството обаче продължава да стопанисва морския плаж, без да има каквото и да е правно основание за това.

От Министерството на туризма съобщават, че наемателят на плажа отказва да подпише протокол за предаването му и да преустанови всякакви дейности и услуги. Към момента той продължава да ползва преместваеми обекти тук и предлага плажни принадлежности, от които събира приходи. Сезирана е и прокуратурата за самоуправство.

Междувременно се обяви и търг за нов наемател, по който има спечелил кандидат. Старият концесионер обжалва процедурата и заповедта, като казва, че плажът е охраняем.

COMMENTS

WORDPRESS: 0