Депутати от ГЕРБ към Бойко Борисов: Освободете от всички ръководни постове хората на ДСБ

От ГЕРБ настояват премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ, самообявил

От ГЕРБ настояват премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ, самообявили се за опозиция на думи, а не на дела.

Това заяви на брифинг в Народното събрание Цвета Караянчева от управляващата партия.

Парламентарната група на ГЕРБ поиска премиерът да дойде в Народното събрание, за да даде обяснения.

„ПГ на ГЕРБ ще иска от него да ни обясни докога „опозиционерите” на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Ще питаме премиера, докога ще търпи тези хора и лъжите им, че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата”, каза Караянчева.

Тя е категорична, че парламентарната група на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Кънев и съпартийците му.

„Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление”, добави Цвета Караянчева.

От ПГ на ГЕРБ искат още да бъде проверен договорът за адвокатски услуги между кантората на Радан Кънев и държавното дружество „Терем”. Според Караянчева договорът е на стойност 2000 лв. на месец, а дружеството има свой юридически отдел.

„Няма ли най-накрая Радан Кънев да поиска оставката на неговия министър Николай Ненчев”, пък попита народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков по време на брифинга в парламента.

COMMENTS

WORDPRESS: 0