Депутатите приеха оставката на Пламен Георгиев

Депутатите приеха оставката на Пламен Георгиев

Народните представители гласуваха предсрочното прекратяване на мандата на Пламен Георгиев - със 120 гласа ”за”, ”против” - 3 и ”въздържал се” - 3 депу

Народните представители гласуваха предсрочното прекратяване на мандата на Пламен Георгиев – със 120 гласа ”за”, ”против” – 3 и ”въздържал се” – 3 депутатите освободиха го освободиха от поста. Председателят на парламента Цвета Караянчева закри разискванията поради липса на изказвания.
Антикорупционният шеф беше в дълъг отпуск, докато срещу него тече проверка на данъчните и прокуратурата след скандала с терасата и барбекюто му без документи.Депутатите включиха оставката на Георгиев като извънредна точка в дневния ред на парламента и по-късно предстои да бъде гласувана. От своя страна, опозицията в лицето на БСП се обяви твърдо против спешното разглеждане на оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

31-ви юли е последният пленарен ден преди едномесечната лятна отпуска на депутатите. Крум Зарков от левицата обаче определи това като недопустимо. Червените настояха Георгиев да се яви лично в НС.

COMMENTS

WORDPRESS: 0