Депутатите ни отново в предизборна ваканция

Депутатите отново излязоха във ваканция, след като бяха в такава седмицата преди първия тур на президентските избори. В първия си работен ден те реших

Депутатите отново излязоха във ваканция, след като бяха в такава седмицата преди първия тур на президентските избори. В първия си работен ден те решиха да няма заседания през балотажа. Предложението, направено от Патриотичния фронт и Реформаторския блок, бе подкрепено от 107 депутати, 44 бяха „против“ и 3-ма се въздържаха. Първият работен ден на парламента започна със скандал. Формален повод стана ваканцията, но Петър Славов от РБ и Методи Андреев от ГЕРБ допълнително наляха масло в огъня, като предложиха НС да приеме закон за обявяване на комунистическия режим да престъпен. Това предизвика соцлидерката Корнелия Нинова, която заяви с декларация от трибуната, че управляващите не са чули гласа на българите отишли да дадат своя глас. „Казаха ви, не ви харесваме, искаме да работите повече, да не харчите повече пари от нашите и да не работите за себе си, а какво правите“, попита тя управляващите.

„Днес освен, че предлагате да не работим, ще предлагате да се гледа закон за комунистическия режим за престъпен. Вие сега какво искате – да си обявите кандидата за президент за престъпник“, допълни Нинова. И допълни, че премиерът също е бил член ан БКП. „Загубихте на първи тур и вместо да си вземете поука внушавате катаклизми. Не плашете хората, ние няма да допуснем хаос, ние сме гарант за спокойствие. С падането на ГЕРБ не пада България, а напротив. Не правете от вашата загуба в национална катастрофа“, допълни още Нинова. Думите й предизвикаха председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обаче още с качването си на трибуната поздрави БСП за добрия резултат на първи тур. „Дестабилизацията идва от вас, когато говорите за Сливен че ще спирате тока, нека припомним какви бяха резултатите, оставихте 40 млн. дълг на общината. Всичко това което говорихте и в Смолян, над 25 млн. лв. дълг. КТБ е само преди две години при ваш мандат с Орешарски. Що се касае до гетото с бежанци, вашата кампания започна с това и когато видяхте какво са направили вашите евродепутати, вие казахте ще ги извикате да ви дават обяснение, извикахте ли Станишев и Йотова“, с остър тон се обърна Цветанов към Нинова, която само преди дни заяви, че се разграничава от евродепутатите си. „Когато говорите за санирането, хората имат притеснение, защото вие имахте възможността да предложите такава политика по ваше време, но не можахте защото работехте под награждения. Санирането е възможно да продължи когато имаме достатъчно добра фискална политика. Нека си припомним какъв дефицит оставихте, не можете да съберете пари, защото само харчите, вие освен да задлъжнявате държавата друго не можете“, допълни още Цветанов, като призова да се гласува почивката и да се готвим не само за избори, но и за бюджет 2017.

COMMENTS

WORDPRESS: 0