Депутатите избраха нов член на СЕМ

Депутатите избраха нов член на СЕМ

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на парламента, предаде БГНЕС. Тя бе предложена за поста от председателя на парламентарн

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на парламента, предаде БГНЕС.
Тя бе предложена за поста от председателя на парламентарната комисия по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, а в зала получи подкрепата 97 народни представители. 57 гласуваха с „против“, 24 се въздържаха. Тя трябва да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича.
Галина Георгиева е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а професионалният си опит е придобила работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПРОФОН.
Другият кандидат бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от БСП, но тя не получи необходимия брой гласове. Съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. Настоящият председател на СЕМ е София Владимирова.
Снимка: Нова телевизия

COMMENTS

WORDPRESS: 0