Ден 76: Мутри, вън! Италианска оперна прима изпълни българския химн

Ден 76: Мутри, вън! Италианска оперна прима изпълни българския химн

Струпване на полиция в Триъгълника на властта, проверка на преминаващите за остри предмети, претърсване на палатковия лагер на майките от инициати

Струпване на полиция в Триъгълника на властта, проверка на преминаващите за остри предмети, претърсване на палатковия лагер на майките от инициативата „Системата ни убива“ – това предшества 76-ия ден на протеста, обявен от Отровното трио за Великото народно въстание. Служители на реда завардиха и входа за метрото пред сградата на здравното министерство.

Датата 22 септември не бе избрана случайно. Протестът съвпадна с честванията за 112-ата годишнина от обявяването на независимостта на България.

Недоволни от Перник, Русе, Ямбол и други градове на страната бяха дошли да подкрепят протестиращите от столицата. По-късно дойдоха и три автобуса от Варна, съобщи Арман Бабикян от Отровното трио.

Малко преди започването на протеста бе затворен бул. „Дондуков“ на пресечката му с „Цар Освободител“. Откъм БНБ и откъм статуята на Света София са изградени пропускателни пунктове, където всички отиващи към площада се проверяват.

По-рано днес протестиращи залепиха на сградата на американското посолство в София плакати с призиви за оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Хронология на събитията:

18:46 часа – Архимандрит Дионисий заяви: Благословено да е третото Велико народно въстание. Днес, когато Третата българска държава е завладяна от мафията, трябва да се противопоставим. Ние всички сме тук да извоюваме независимостта си от бандитския режим и да върнем България на българите.

18:43 часа – На трибуната е певецът Георги Станчев, който изпя песента „Не вярваме на думи“, написана преди 30 г. След това рецитира стихотворение „Сега накъде“.

18:38 часа – Борисов, избери си един от нас и се предай. Ние ще спазим правата за военнопленници на Женевската конвенция. Просто избери един от нас и се предай, призова премиера адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. Днес опънехме червената линия, за да видят от другата страна как изглеждат решетките. Свиквайте, от утре ще е така. 76 дни стотици хиляди българи протестират с едно единствено искане – оставки на правителството и главния прокурор и промяна. Множеството скандира „Оставка“. Борисов, дали сме достатъчно сериозни? Цялата страна е тук. Вчера Борисов каза, че няма да кой да се предаде. Виж записите от камерите и си избери един от нас, допълни Хаджигенов.

18:30 часа – Звучи химнът на страната, изпят от оперната певица от Италия Джорджия, която научила химна за една нощ. Обичам България и българския народ, декларира певицата.

18:22 часа – Сега ние, гражданите, ще ги пометем и ще управляваме с честни и почтени избори. Мутри, вън!, призова Арман Бабикян. Днес ние се борим за независимост от мафията и мутрите. Днес ние няма да завършим с химна на България, а ще започнем с него, допълни той.

17:47 часа – 76 дена от началото на протестите празнуваме нашата независимост. Подайте оставка, мутри, за да празнуваме деня на независимостта истински, обърна се към множеството един от протестиращите Слави Трайков, който е бивш член на ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0