Ден 37: Протестът блокира бул. Ситняково за два часа (видео)

Ден 37: Протестът блокира бул. Ситняково за два часа (видео)

И тази вечер, за 37-ми път, протестиращите се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния пр

И тази вечер, за 37-ми път, протестиращите се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Демонстрантите приемат днешното обръщение на министър-председателя като опит да спечели време и като ход, който не изпълнява исканията им.

„В т.нар. предложения не чухме никаква готовност за вадене на Прокуратурата от съдебната система, нито за машинно и електронно дистанционно гласуване. На практика нито едно от исканията на протеста не е уважено“ – заявиха и от „Отровното трио“.

Към 21 ч. шествието пое към палатковия лагер на Орлов мост.

Към 21:50 ч. част от демонстрантите стигнаха бул. „Ситняково“ и успяха да го блокират. Цяла вечер в района нямаше полиция и се стигна до напрежение между протестиращи и шофьори.

Към 23:20 ч. кръстовището пред Румънското посолство остана блокирано, а за прегради се ползваха велосипеди, тротинетки, кофи за боклук и изкъртен пътен знак.

Към 23:30 ч. движението на бул. „Ситняково“ беше освободено и демонстрантите потеглиха към Орлов мост. Кофите бяха върнати на местата си.

Вижте в стрийма на OFFNews как протече блокадата на кръстовището пред Румънското посолство:

Палатковият лагер край Министерски съвет остава. Снимка: Стефан Йончев

COMMENTS

WORDPRESS: 0