Ден 34: Отново палатки край Ректората, в четвъртък – национален протест и блокада на парламента

Ден 34: Отново палатки край Ректората, в четвъртък – национален протест и блокада на парламента

И тази вечер, за 34-и път, хиляди демонстранти се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главни

И тази вечер, за 34-и път, хиляди демонстранти се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

От трибуната край фонтана на Президентството адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ обяви, че блокадата край Рекората на СУ ще бъде възобновена.

Така и стана към 21.40 ч. – демонстрантите разпънаха палатки. „Отровното трио“ призова протестиращите да останат край Ректората цяла нощ.

 

Ако до сряда – 12 август, нямат решение за оставка, в четвъртък – общонационален митинг. Ще затворим Народното събрание още от обяд. Ще се забляваме с тях цял ден, вечерта ще сме отново тук и ще вземем много неприятни решения. Обещавам ви! Запомнете го, каза проф. Велислав Минеков.

Идеята е да научим народните представители да работят под натиск. Носете си домати – четвъртък в 12 ч. А от утре на Орлов мост и на Ректората отваряме зона за четене и спорт. Носете си баскетболни и футболни топки. Четене и спорт на открито, добави Николай Хаджигенов.

В държавното управление невежеството не просто е добродетел, а изискване за участие в него. Днес ние сме управлявани по османски модел – сливане на политиката и личното. Така повече не може – оставка! – заяви пред множеството проф. Георги Каприев.

Към 20:30 ч. домати и топчета със зелена боя отново полетяха по сградата на Министерския съвет.

Орлов мост в 22:00 ч. Снимка: Стефан Йончев

На Орлов мост има и детски кът. В програмата му са предвидени уроци по рисуване, пеене, оригами и т.н., които ще се провеждат през деня.

Снимки: Владимир Йончев

COMMENTS

WORDPRESS: 0