Ден 14: Каскети летят пред Съдебната палата, тоалетна хартия – пред МС

Ден 14: Каскети летят пред Съдебната палата, тоалетна хартия – пред МС

С масово хвърляне на каскети пред Съдебната палата започва четиринадесетата вечер на протеста в София, а минути по-късно рула тоалетна хартия поле

С масово хвърляне на каскети пред Съдебната палата започва четиринадесетата вечер на протеста в София, а минути по-късно рула тоалетна хартия полетяха към сградата на правителството.

Хиляди се събират в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Следим протеста на живо, очаквайте информация, снимки и видео на живо.

Хронология на протеста:

20:18 ч. – Демонстранти издигнаха и следния пародиен плакат с лика на Тодор Живков

20:01 ч. –  Хиляди скандират „Оставка“ пред сградата на правителството.

19:35 ч. – Рула с тоалетна хартия летят по сградата на правителството.

19:18 ч. – След като каскети полетяха пред Съдебната палата, шествието се отправя към Министерския съвет, където също се събират демонстранти.

19:11 ч. – Стотици се събраха пред Съдебната палата, а десетки започнаха да хвърлят каскети.

„Днес ние стартирахме процедура, с която искаме Гешев да бъде дисциплинарно уволнен. Него не го е срам от това, което е. И от това, което вие мислите за него. Другият начин той да бъде разкаран е чрез дисциплинарно производство. Затова днес ние подадохме изключително подробен документ, с който излагаме аргументите Иван Гешев да бъде уволнен. Този човек би трябвало да работи за вас, но вие сте тук и му искате оставката. Искаме Борисов да поеме политическата отговорност за това, че пази Гешев като слуга на Пеевски. Борисов, подай си оставката, освободи страната от себе си!“ – заяви на протеста лидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България” Христо Иванов.

Снимки: Елена Николова / OFFNews

COMMENTS

WORDPRESS: 0