Денков: Слушахме грешни хора и затова сме в тази ситуация

Денков: Слушахме грешни хора и затова сме в тази ситуация

Хората слушаха грешните съвети - ако се бяхме ваксинирали, то сега децата щяха да са в училище. Ваксините ще ни върнат обратно в нормалния живот. Тези

Хората слушаха грешните съвети – ако се бяхме ваксинирали, то сега децата щяха да са в училище. Ваксините ще ни върнат обратно в нормалния живот. Тези, които не искат мерки и ваксиниране – те лъжат. Свободата дойде в Испания, Дания и Англия след като хората се ваксинираха. Слушахме грешни хора и затова сме в тази ситуация. Това заяви министърът на образованието Николай Денков в ефира на Нова телевизия. Тези мерки работят, всичко останало са празни приказки, посочи той.

„Не можем да въведем зелен сертификат за учителите веднага, защото това ще доведе до кризисна ситуация в системата“, смята още Денков.

„Не може такъв сертификат да се въведе от днес за утре, защото ще останем без учители. Ако има гратисен период, тогава това трябва да се изговори със социалните партньори – синдикати и директори, така че да се разберем какво правим. Нямаше време за тази комуникация”, каза Денков.

И добави: „Направихме всичко възможно да убедим учителите да се ваксинират. Ако те и сега не го видят – какво да направим? Пак ще се разболяват и пак няма да има ученици в училищата и то не защото министърът е забранил, а защото няма да има кой да ги учи”.

По думите му на ден се разболяват по няколкостотин деца.

COMMENTS

WORDPRESS: 0