Две съмнителни проби сред депутатите, 449 са вече установените с COVID-19 у нас

Две съмнителни проби сред депутатите, 449 са вече установените с COVID-19 у нас

Две от пробите на депутати, изследвани във ВМА, са дали съмнителен резултат и ще бъдат препотвърдени днес. Това съобщи на брифинг на оперативния щаб г

Две от пробите на депутати, изследвани във ВМА, са дали съмнителен резултат и ще бъдат препотвърдени днес. Това съобщи на брифинг на оперативния щаб ген.-майор Ванцислав Мутафчийски.

В академията са взети проби от 92 депутати. Всички изследвани в „Софиямед“ са отрицателни. Днес изследванията продължават.

449 са вече установените заразени с коронавирус у нас, 37 са новите положителни проби за последните 24 часа.

В болница са настанени 27 души. Изследвани са 566 проби.

Новата област, в която е установено разпространение е Видин.

До 16 часа на вчерашния ден в София има 16 случая. В Александровска болница има нови двама пациенти, един е в Токуда. Пет са амбулаторните.

След 16 часа има още 12 случая – в Пирогов – 5, в МВР болница – 2, в Инфекциозна болница – 4 души.

Общо 20 нови случая за София.

В Благоевград има 2 случая, които са от Банско – жена на 27 г. и жена на 75 г. Мъж на 50 г. е настанен в болница в Разлог.

В Смолян има 4 случая – мъже на 52 и 64 г. и жени на 55 и 59 г. Във Варна са приети двама мъже на 26 и 43 г. и момиче на 9 години.

Два са амбулаторните случаи в Добрич – мъж на 35 г. и жена на 30 г. В Пловдив е приета жена на 53 г. В Пазарджик е настанена жена на 55 г. Мъж на 53 години е пациентът в Монтана. В болница е настанена и една жена на 79 г. от Велико Търново. Пациентът от новата област на разпространение – Видин – е мъж на 56 г.

Общият брой на излекуваните до момента е 25 души. Трима са изписани от болницата в Бургас – семейство на лекар и децата му. Освободен с две отрицателни проби е и мъж на 37 г. от Шумен, в Перник е излекуван 33-годишен мъж.

18 мъже и 7 жени са изписаните от болници до момента. Най-младият сред тях е на 27 г., най-възрастният – мъж на 80г. Средната възраст на излекуваните е 45 г.

Смъртните случаи от последното денонощие са два – мъж на 57 г. от Кюстендил и мъж на 40 г. от София. За починалия в София вероятната причина е белодробна емболия, каза Мутафчийски.

Средната възраст на жертвите от коронавирус у нас е 61 г.

Към момента в болници са настанени 167 души, 17 са в интензивни отделения. Последният случай е от тази сутрин – в Пирогов е интубирана една жена, съобщи шефът на оперативния щаб.

COMMENTS

WORDPRESS: 0