Две жени бежанки починаха от измръзване на български граничен пункт

2 жени бежанки са починали от измръзване на граничен пункт Малко Търново. Заловени са 19 бежанци от Афганистан. Това каза по bTV вицепремиерът и минис

2 жени бежанки са починали от измръзване на граничен пункт Малко Търново. Заловени са 19 бежанци от Афганистан. Това каза по bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Ще им се предостави статут, ако отговарят на изискванията, обясни Румяна Бъчварова.

По повод на блокадите на гръцката граница тя каза, че сме „заложници на чужди конфликти“. В момента опашката там била 10 километра. 2 леки инфаркта е статистиката за шофьорите.

Двамата най-тежко ранени бежанци-мъж и жена са излезли от кома и вече са в стабилно състояние, съобщи шефът на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.

Добро е състоянието на 11 деца, които са настанени за лечение в отделението по хирургия и второ детско отделение. Те са под наблюдение, консултирани са с различни специалисти. Повечето са с леки измръзвания, а някой с респираторни заболявания и температура. Само при едно от тях има по-сериозно измръзване на крачето, уточни д-р Матев. Най-вероятно утре децата ще бъдат изведени от болницата и настанени в специализирана институция, каза шефът на бургаската болница.

За двете починали бежанки д-р Матев каза, че става дума за момиче на около 16 години и жена на 30. Телата им са откарани в съдебна медицина.

COMMENTS

WORDPRESS: 0