Две експлозии разтърсиха летище в Брюксел, загинаха поне 17 души, десетки са ранени

Две експлозии разтърсиха летището "Завентем" в Брюксел, съобщава Би би Си. Броят на жертвите в терористичният акт отпреди минути расте непрекъснато-по

Две експлозии разтърсиха летището „Завентем“ в Брюксел, съобщава Би би Си. Броят на жертвите в терористичният акт отпреди минути расте непрекъснато-последната неофициална информация е за 17 убити и над 30 ранени. Вероятно това не е окончателната цифра. На летището „Завентем“ в Брюксел са открити още експлозиви, готови да се взривят, съобщи белгийската телевизия RTBF. Информацията е от пожарникари, участващи в рискованата акция.

Според медии, секунди преди взривовете е бил чут арабин, който да крещи на останалите пътници. Била е чута  и стрелба преди атентатите. Кадри в социалните мрежи показват дим, който се вижда да излиза от една от сградите на терминала. Причината за взривовете още е неизвестна.

Взривовете идват четири дни, след като терориста Салех Абдесалам беше заловен при спецакция в квартала на Брюксел Моленбек.
Пълна е блокадата на летището в Брюксел, съобщи Euronews. Не се приемат самолети за кацане, те се пренасочват към други летища, не се извършва и излитане. Част от хората, които са се намирали в зоната на излитане са изведени на пистата за излитане на самолетите. Според Европейската диспечерска служба на полетите летището ще остане закрито още дълго време. Прекъсната е жп връзката на летището с града, хората се извозват с автобуси.
Очаквайте подробности!

COMMENTS

WORDPRESS: 0