Две български тийнейджърки са в неизвестност от няколко дни в САЩ

Две българки, които са ученички в Rolling Meadows High School, са обявени за издирване от полицията в Чикаго. Натали Наскова, на 16 години, и Велина

Две българки, които са ученички в Rolling Meadows High School, са обявени за издирване от полицията в Чикаго. Натали Наскова, на 16 години, и Велина Шентова, на 18 години, са в неизвестност от няколко дни.

Последната информация за тях е, че са били на училище, съобщава bg-voice.com.

„Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра“, споделя Натали Пенчева, майка на Натали. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неизвестност Велина във вторник вечерта. „Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае“. На следващата сутрин и тя изчезва безследно.

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, но каза, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че й е било лошо и че не и се ходи на училище. „Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България“ добавя Делчо. „В много добри отношения сме с дъщеря ми“ добавя той.

Същия ден в 10:30 преди обед му се обажда бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на училище. „Оттогава й звъня и до сега телефона й е изключен“, казва Делчо Шентов.

Родителите на двете момиче са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни. „Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят“ казва майката на Натали. „Най-странното е, че уж са били на училище, а никой от техните съученици нищо не знае“, добавя Наталия Пенчева. „Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски“, са думите на майката.

От дома й липсват дрехи на дъщеря й, затова и майката се надява това е хлапашка постъпка и двете момичета да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16 годишната Натали, въпреки, че като юноша властите няма да й разрешат да напусне страната сама. Възможно е момичетата да са решили да избягат, но без пари, не могат да стигнат далеч.

Делчо Шентов казва, че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града. Напротив – „На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейния випуск има бал, купили сме обувки, чанти“, разказва бащата.

Родителите молят ако някой има информация за момичетата незабавно да се обади на Arlington Heights Police Department на 847-368-5300.