Два трупа на мъже в Златоград и Пампорово

Смърт беляза последния ден на 2018-та и първия ден на 2019-та година в Родопите. Труп на мъж е бил открит около 10 часа сутринта на 31 декември в земл

Смърт беляза последния ден на 2018-та и първия ден на 2019-та година в Родопите.
Труп на мъж е бил открит около 10 часа сутринта на 31 декември в землището на Златоград, съобщиха от полицията. Тялото е на 54-годишен, обявен за местно издирване на 30 декември по молба на близките му.
Незабавно след получаване на молбата за издирване са предприети мероприятия за установяване местонахождението на 54-годишния мъж. В резултат на тях той е намерен починал в местността „Чилингирско“, землище на гр.Златоград. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при РУ- Златоград. Извършен е оглед, при който не са установени първоначални данни за насилствена смърт. Трупът е приведен за аутопсия в МБАЛ-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.
На 1-ви януари около 12.30ч. в РУ-Чепеларе е получено съобщение затова, че в апартамент на хотел в Пампорово е починал 40-годишен мъж от София. Първоначални данни за насилствена смърт не са установени. Трупът на починалия е транспортиран в МБАЛ „Братан Шукеров“ Смолян за аутопсия. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.