Двама шуменци в ареста, отглеждали канабис в гората край Лозево

Двама шуменци в ареста, отглеждали канабис в гората край Лозево

Двама шуменци на 25 и 33 години са задържани за отглеждане на растения от рода на конопа. Криминалисти от полицейското управление в Шумен получили сиг

Двама шуменци на 25 и 33 години са задържани за отглеждане на растения от рода на конопа. Криминалисти от полицейското управление в Шумен получили сигнал, че в гориста местност край Лозево се отглеждат канабисови растения. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Около 18.00 часа вчера при обход на района криминалисти забелязали двама, които полагат грижи за растенията. На място са задържани местни жители на 25 и 33 години. В автомобила на 25-годишния е намерен съд с около 20 г суха листна тревна маса, по негови данни- марихуана, електронна везна и мелничка. Суха листна тревна маса, около 5 г била намерена в 33-годишния шуменец. Иззетите вещества от двамата предстои да бъдат изследвани лабораторно.
От приспособено за отглеждане място на в гористата местност край Лозево и от друго край Новосел са иззети общо 18 растения канабис, които били в различен стадий на развитие. Изяснява се съпричастността и на друг 35-годишен шуменец към незаконната дейност. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под указания на компетентната прокуратура.
Припомняме, че през юли тази година на същото място в гората полицаите откриха 50 растения канабис замаскирани с клони.

COMMENTS

WORDPRESS: 0