Двама работници са с опасност за живота, пострадаха при експлозия в градски фонтан

Двама работници на комуналната фирма за чистота в Панагюрище рано тази сутрин пострадаха при експлозия в градския фонтан. Двамата влезли да го чистят

Двама работници на комуналната фирма за чистота в Панагюрище рано тази сутрин пострадаха при експлозия в градския фонтан. Двамата влезли да го чистят и около тях имало бутилка с хлорна вар. В един момент тя гръмнала. На място пристигнали линейки, които откарали пострадалите в болница. „Засега не е ясно с какви препарати са чистили фонтана и какво точно е предизвикало експлозията. Полицаите от Панагюрище са на място и разследват инцидента“, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.
В момента районът около фонтана е отцепен. Знае се, че двамата тежко пострадали са от ромски произход и са изпълнявали рутинна задача по почистване на фонтана. Откарани са с линейка до Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив в Клиниката по изгаряния. Лекарите се борят за живота им.
Сигналът на телефона за спешни повиквания-112 в РУ-Панагюрище е получен рано тази сутрин. Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ“. На мястото се извършва оглед, образувано е полицейско производство. Всички събрани до момента данни сочат за трудова злополука.

COMMENTS

WORDPRESS: 0