Двама мъже загинаха след отравяне със сероводород в септична яма на свинеферма

Двама мъже загинаха в свинеферма в силистренското село Попина през изминалия уикенд. Причина за смъртта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо Д.

Двама мъже загинаха в свинеферма в силистренското село Попина през изминалия уикенд. Причина за смъртта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо Д. е отравяне със сероводород. Това са показали резултатите от аутопсията на телата на главния механик и неговия колега, които са извършвали ремонтни дейности в септична шахта там, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.
На 18 май тази година главният механик Борис П. бил извикан заради повреда на помпата на септичната яма. Мъжът се спуснал в шахтата, но се задушил от отделящите се газове. Притеклият се да му помогне негов колега Пенчо Д. също се задушил. Телата на двамата мъже били извадени от септичната шахта.
Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебното производство по случая, образувано за причиняване смъртта на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 123, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК. Разследването е било възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Назначена е съдебномедицинска експертиза за тежката трудова злополука. Действията по разследването продължават.