Двама младежи изчезнаха във водите на Дунав

Коварната река Дунав взе поредния си „кръвен данък". В четвъртък късно следобед, двама млади мъже – единият от които младоженец, а другият – баща на 2

Коварната река Дунав взе поредния си „кръвен данък“. В четвъртък късно следобед, двама млади мъже – единият от които младоженец, а другият – баща на 2 деца, изчезнаха в мътните й води, потвърдиха вчера от ОД на МВР-Русе. Сигналът в полицията бил подаден привечер от жена, която била с изчезналите. Инцидентът станал в района на остров Люляка пред Русе. По първоначална информация, заради над 35-градусовата жега, 24-годишният Илия и 2 години по-възрастният от него Иван решили да се разхладят в реката. Двамата решили да плуват до острова, въпреки че къпането в река Дунава е категорично забранено от кмета на Русе Пламен Стоилов.

Вероятно, повлечен от силното течение, единият младеж започнал да се дави, а другият се опитал да го спаси и също бил завлечен под водата. В големите жеги, тук Дунав почти пресъхва и до острова може да се стигне пеша и с кола. Засега обаче, реката е пълноводна и течението тук е силно. Веднага на място били изпратени екипи на областната дирекция на МВР, на противопожарната служба, на гранична полиция и на Спешна помощ. До късно вечерта в четвъртък, два катера на Гранична полиция обикаляли района, като проверили и румънската част на реката. Те обаче не успели да открият двамата млади мъже, изчезнали в Дунав. Вчера и водолазни екипи се включиха в издирването им.

Това са и поредните жертви на удавяне край Русе от началото на седмицата. В сряда бе издирван 54-годишен рибар, изчезнал в река Русенски Лом, който също не е открит засега.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0