Двама загинали след взрив и пожар в „Пирогов“

Двама загинали след взрив и пожар в „Пирогов“

Двама мъже са загинали след взрив и пожар във втора вътрешна клиника на болница ”Пирогов”. „Двамата загинали мъже са на 68 и 55- годишна възраст. Бли

Двама мъже са загинали след взрив и пожар във втора вътрешна клиника на болница ”Пирогов”.
„Двамата загинали мъже са на 68 и 55- годишна възраст. Близките им вече са уведомени за случилото се. В опасност е бил живота на близо 80 души. 32 души са изведени от отделението“, обяви здравният министър Кирил Ананиев.

Има обгазени хора, които са настанени в други отделения, без да се налага да ги транспортират в други болници.

„По принцип голяма част от болните в това отделение са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород. Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние, няма допълнително пострадали извън хората, които са били на мястото на този инцидент. Всички са преместени по други структури и отделения. Болницата продължава да функционира доколкото е възможно при нормален режим. Останалите пациенти са в добро компесирано състояние. Провеждат се допълнителни изследвания на по-тежко болните дали има някакво влияние. „, съобщи заместник-директорът на болница „Пирогов“ проф. Николай Габровски и уточни, че причината за инцидента се изяснява.

Сигналът е подаден в 4 без 15, веднага са се отзовали 12 пожарни и 2 линейки.

„Изключено е това да е терористичен акт“, обяви вътрешният министър Младен Маринов. По думите му се работи се по версията за проблем в кислородната система на болницата.

Има срутена стена в следствие на взрива. Всеки момент се очаква да могат влязат екипите на пожарната и полицията за да започнат огледите на място. 12 пожарни и 4 линейки са пристигнали на мястото на инцидента, като линейките вече са се изтеглили от мястото на инцидента.

Снимка: Блиц

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0