Двама българи са арестувани в Перу с кокаин за 200 милиона долара

Двама българи са арестувани за превоз на голямо количество наркотици в Перу, съобщава Нова тв. Според местни медии 39-годишният Георги Н. и 41-годишни

Двама българи са арестувани за превоз на голямо количество наркотици в Перу, съобщава Нова тв. Според местни медии 39-годишният Георги Н. и 41-годишния Асен Ч. били в едно от двете превозни средства – хладилен камион и лека кола, които превозвали над 380 килограма кокаин с висока чистота.
Цената на дрогата на дребно била 200 милиона долара. Двамата са задържани в провинция Писко, заедно с двама перуанци. Случаят е предаден на специализираната прокуратура за разследване на производство и търговия с наркотици.
Арестите са в град Писко, съобщава и местното електронно издание La Republica. Операцията по залавянето им е проведена от Дирекцията за борба с наркотиците на един от плажовете в перуанския град.
Свидетели съобщават, че акцията е била много бърза и заподозрените не са имали никакъв шанс да избягат.
Перуанците са идентифицирани като Леонор Еугенио Ороско Сиснерос и Евер Сото Ривера. Не е известно каква е била крайната дестинация за наркотика. Няма информация и за това дали задържаните са били въоръжени. Товарът е иззет и предаден за анализ в столицата Лима.