Двама братя са извършителите на кървавите атентати в Брюксел, третият се издирва

Двама братя са разпознати като извършители на вчерашния атентат на брюкселското летище "Завентем", предаде Би Би Си. Днес белгийската федералната прок

Двама братя са разпознати като извършители на вчерашния атентат на брюкселското летище „Завентем“, предаде Би Би Си. Днес белгийската федералната прокуратура разпространи информация, че става дума за Халид и Ибрахим ел Бакрауи. Двамата се взривиха вчера на терминала на международната аерогара, която обслужва столицата на Белгия. Ел Бакрауи, които имат присъди за грабежи и убийства, са успели да избягат при една от антитерористичните операции, провели се в града през изминалите седмици, която доведе до залавянето на единствения оцелял участник в атентатите в Париж Салах Абдеслам.  По данни на британската медия при атентатите на летището и на станцията на метрото „Маалбек“ са загинали най-малко 34-ма души, а още 250 са с различни травми.
Белгийската полиция издирва третия терорист. Той се казва Наджим Лашрауи и е турчин. Собственик е на Ауди, с белгийска регистрация, което е паркирано на летището в Брюксел.
Лашрауи е сниман от охранителната камера на брюкселското летище „Завентем“ малко преди атентата във вторник. Той е на 25 години и е бил издирван във връзка с атентатите в Париж. Негово ДНК е било намерено по „експлозивен материал, използван при атаките“ на 13 ноември, съобщават френски източници. Властите в Брюксел се обръщат с призив към всички, които могат да помогнат за разпознаването му, да се свържат с тях. Полицията е оставила телефон +32 800 30 300, както и електронна поща avisderecherche@police.belgium.eu. От там молят също повече хора да споделят снимката, за да стигне до, колкото се може, повече хора.
Междувременно стана ясно, че полицията е открила в брюкселската община Скарбек компютър с имейли на лица, свързани с терористичната групировка „Ислямска държава“. Захвърленият компютър бе открит от служители на компания по чистотата „Брюксел-пропрете“, съобщи телевизия RTL.

На снимката: Наджим Лашрауи

COMMENTS

WORDPRESS: 0