Двама братя роми не можаха да си поделят красавица, баткото откри стрелба по съперника си

24-годишен ром от Чирпан е задържан след скандал на улицата и последвала стрелба със самоделен пистолет. Инцидентът, при който двама мургави братя се

24-годишен ром от Чирпан е задържан след скандал на улицата и последвала стрелба със самоделен пистолет. Инцидентът, при който двама мургави братя се сбили заради хубавелка от махалата им, е от 31 октомври и се разиграл на улица „Кокиче“, пише „Монитор“.

След кратка словесна разпра на кого принадлежи сърцето на красивата Мария 24-годишният Иван Ч. извадил самоделен пистолет и произвел изстрел срещу 18-годишния си брат Сали. Куршумът обаче минал встрани от главата на юношата и баткото направил опит да произведе втори изстрел. Дулото на самоделката обаче се пръснало и отнесло два от пръстите на лявата му ръка.

При обиска на участниците в „сражението“ са намерени и иззети две самоделни огнестрелни оръжия с дължина 37 см. и 50 см., пригодени за стрелба с боеприпаси 12 калибър., един ловен патрон и празна гилза. Раненият е бил откаран първоначално в местната болница, където бил превързан, а в последствие и окован в белезници. По случая е започнато досъдебно производство.

Престрелките в чирпанската ромска махала не са прецедент, коментират местните жители.

Те припомнят, че м.г. в хода на дългогодишна война между две фамили бяха убити Митьо Илиев-Мантата и съперникът му Ангел Демирев- Стария Гагарин.Тогава при претърсване на домовете на участниците в битката бяха иззети картечен пистолет „ППШ”; самоделна ловна пушка; четири пистолета: „Валтер ПП”, кал.7.65 мм, „Валтер П38”, кал.9×19, „Макаров”, кал. 9×18, и пистолет от неустановена марка и модел.

COMMENTS

WORDPRESS: 0