Дариха Лили Иванова със златна ябълка

Голяма златна ябълка. Това е най-новото признание, което ще намери място на рафта в дома на Лили Иванова. Примата събра екипа, с когото сътвори пес

Голяма златна ябълка. Това е най-новото признание, което ще намери място на рафта в дома на Лили Иванова.

Примата събра екипа, с когото сътвори песента „Севдана“ на „творческа среща-вечеря“. А Стефан Вълдобрев, който е „виновник“ за текста, и маестро Живко Петров, който направи аранжимента на музиката на големия композитор Георги Златев-Черкин, удостоиха Първия глас на България с лична награда – златна ябълка.

Фейсбук Екипът на „Севдана“

За подаръка си Лили се похвали в официалната си фейсбук страница, като пусна и два забавни кадъра с колегите си от вечерята.

На свой ред Стефан Вълдобрев за пореден път се поклони пред певицата в социалните мрежи като сподели: „Винаги след такива срещи съм усмихнат и зареден с енергия. Lili Ivanova, ти си вдъхновение и съвършенство! Когато творческото общуване е отвъд жанрове, отвъд стилове, епохи и моди, а е един приятелски разговор за изкуство в чистия му вид, за свръх-професионализъм, хигиена и отдаденост… това е смисъл, чест и привилегия“.

„Севдана“ е последният сингъл на Лили Иванова, който даде име и на новия й албум. Тавата, която излезе на винил и двойно CD с избрани допълнителни песни от самата певица, направи своята премиера по време на трите традиционни концерта на изпълнителката на „Детелини“ в НДК през декември. За пръв път „Севдана“ беше изпълнена на живо на летния концерт на Лили в Античния театър в Пловдив, като изненада към публиката, а няколко месеца по-късно направи и своята премиера в София на големите спектакли на изпълнителката, пише агенция Cross.

Всъщност музиката на „Севдана“ е написана от Георги Златев-Черкин през 1942 г. като пиеса за пиано и цигулка. Лили обаче се влюбва в композицията и с помощта на Живко Петров и Стефан Вълдобрев успява да я превърне в песен. Партиите на цигулка в парчето пък са записани от най-известният български цигулар – Васко Василев, с когото примата е лична приятелка.

*Снимка на заглавна страница: фейсбук Стефан Вълдобрев и Живко Петров подариха на Лили Иванова златна ябълка

COMMENTS

WORDPRESS: 0