ДАНС спипа и хасковската болница да точи НЗОК със стентове

По сигнал на ДАНС бе разбит друг опит за точене на Здравната каса през заплащане на медицински изделия, след като разследвания на NOVA разкрих

ДАНС спипа и хасковската болница да точи НЗОК със стентове

По сигнал на ДАНС бе разбит друг опит за точене на Здравната каса през заплащане на медицински изделия, след като разследвания на NOVA разкриха скандални злоупотреби с поставяне на стентове на здрави хора.

Прокуратурата в Хасково влезе в местната болница в хода на разследване за отчетени, но неизползвани стентове, съобщиха от държавното обвинение. Сигналът е подаден от териториалната дирекция на ДАНС.
При обиска в лечебното заведение са открити 23 интракоронарни стента, за които се предполага, че са отчетени като поставени на пациенти. Те били запечатани в алуминиеви опаковки.
По този начин на болницата са изплатени незаработени средства от бюджета на НЗОК, твърдят от прокуратурата. Работата по случая продължава.

Предстои да бъдат изискани документи, както от ръководството, така и от РЗОК-Хасково. Ще бъдат разпитани свидетели и при необходимост ще се назначат и експертизи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0