ДАНС и прокуратурата захванаха случая с „Химко“

ДАНС и Софийската градска прокуратура поверяват случая с "Химко". Това съобщава прокуратурата. На 20 януари до главния прокурор е постъпил сигнал от Я

ДАНС и Софийската градска прокуратура поверяват случая с „Химко“. Това съобщава прокуратурата. На 20 януари до главния прокурор е постъпил сигнал от Ян Аронов – президент на ANJ GROUP CORP. В сигнала са изложени твърдения за извършени незаконосъобразни действия от синдика на завод „Химко“ АД – Враца, във връзка с процеса по продажбата на активите на завода, както и за получен подкуп от синдика. Изложени са твърдения за поискан подкуп от лице, представител на синдика и представящ се за партньор на министър-председателя Бойко Борисов. Сигналът е разпределен на прокурор от Върховната касационна прокуратура и е изпратен на прокуратурата във Враца. Проверката е заради данни за извършено престъпление по служба от синдика и за подкуп. По сигнала работи и Софийската градска прокуратура с оглед на данните за поискан подкуп.
Министър-председателят Бойко Борисов също сезира прокуратурата и Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за твърденията, изложени в писмо до него, от президента на ANJ Group Corp Ян Аронов. Това съобщиха от пресцентъра на правителството. Премиерът настоява за ефективно разследване, което да доведе до разкриване на цялата истина по случая.

COMMENTS

WORDPRESS: 0