Данаил Кирилов нареди проверка на скандален клип в Съдебната палата

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е наредил проверка на обстоятелствата около клипа на изпълнителя Alek Sander, който предизвика обществен

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е наредил проверка на обстоятелствата около клипа на изпълнителя Alek Sander, който предизвика обществено възмущение, тъй като е заснет в Съдебната палата.

Проверката показала, че клипът е заснет на 16 февруари, неделя, 2020 година от екип на продуцентската компания „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД. Посочената цел на видеозаснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС“, уточняват от Министерството на правосъдието. В писмото се посочвало, че достъпът до Съдебната палата ще бъде осъществен по силата на договора между продуцентската компания и ВКС. Предоставен бил и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видеозаснемането в Съдебната палата са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС“, се казва още в съобщение на МП по случая.

Клипът възмути мнозина, защото показва кадри на разголени момичета пред символите на Темида, докато в текста се призовава за легализиране на „билката“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0