Гърция отваря плажовете в събота при строги хигиенни мерки

Гърция отваря плажовете в събота при строги хигиенни мерки

Гръцкото правителство отваря от събота организираните плажове при строги условия за дистанция. Температурите в Гърция се покачват, очаква се през

Гръцкото правителство отваря от събота организираните плажове при строги условия за дистанция. Температурите в Гърция се покачват, очаква се през уикенда те да достигнат 40 градуса, предаде БНР.

Една  от причините за тази стъпка е събирането на много хора без дистанция на свободната плажна ивица.

За да се упражни контрол върху хората на брега на морето тези дни, властите отварят от организираните плажове в цялата страна.

Директивата е да се поставят не повече от два шезлонга под един чадър, както и разстояние от метър и половина между почиващите.

Започват работа и плажните заведения, които ще предлагат само пакетирано кафе и няма да има маси за клиентите.

Сервирането на алкохол е забранено. След всеки клиент ще се извършва стриктно почистване на мястото, а обслужващият персонал задължително ще носи маски. Това съобщи пред медиите заместник-министърът по гражданската защита Никос Хардалиас. Той изрази загриженост, че през последните дни на плажовете със свободен достъп е имало събиране на повече от допустимия брой граждани.

В рамките на плана за постепенно премахване на ограниченията от понеделник се премахва забраната за пътуване извън областта.

Обсъжда се вариант за свободен достъп до гръцките острови от 25 май.

В същото време Атина приветства препоръките на Европейската комисия за старт на туристическия сезон това лято, а хотелиерите  гарантират спазване на всички здравни предписания.

COMMENTS

WORDPRESS: 0