Гърция обнародва правилата за плажовете през туристическия сезон: 25 кв. м. на летовник!

Гърция обнародва правилата за плажовете през туристическия сезон: 25 кв. м. на летовник!

Гръцкото правителство обнародва наредба, която определя правилата за предотвратяване на разпространението на коронавирус на организираните плажове.

На всеки плажуващ в Гърция се полагат противоепидемичните 25 квадратни метра. Бийч баровете ще работят и ще предлагат фрапета, кафета и други напитки, но музиката е забранена.

Това е посочено в указанията, които са приети от няколко министерства в Атина.

Както вече 24rodopi.com, гърците вече имат достъп до плажовете, като стриктно се спазва на 1 000 кв. метра площ да не пребивават повече от 40 души. Чадърите са на отстояние от 4 метра един от друг. Определеното минимално разстояние между шезлонгите под различни чадъри е 1,5 метра. Максимум два 2 шезлонга се поставят под чадър, с изключение на тези, които ще ползват семействата с малолетни деца.

Туристите от България, които ще бъдат допускани до плажовете след 15 юни, следва да знаят, че на плажа са забранени всякакви организирани събития – купони, рождени дни, футбол, волейбол и други колективни игри.

Определеното минимално разстояние между клиентите на бийч баровете е 1,5 метра. Персоналът към заведението е задължен да носи маски. А стопанисващият зоната трябва да следи внимателно дали се спазват указанията, защото глобите са от 5 000 до 25 000 евро и затваряне на бийч бара за срок от 15 до 20 дни.

Превод от гръцки медии: 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0