Гръцкото правителство предлага отваряне на хотелите от юли

Гръцкото правителство предлага отваряне на хотелите от юли

Хотелите в Гърция да отворят от юли, за да се спаси част от туристическия сезон, предлага правителството в южната ни съседка, където 20% от брутни

Хотелите в Гърция да отворят от юли, за да се спаси част от туристическия сезон, предлага правителството в южната ни съседка, където 20% от брутния вътрешен продукт се осигурява от този сектор. Все още с несигурност се говори за пристигане на туристи от чужбина.

Гърция очаква обща европейска стратегия за туризма през този летен сезон, заяви ресорният министър Харис Теохарис. Хотелиери предлагат различни схеми за активизиране на сезона, но липсва конкретно решение на правителството.

Говорителят на здравното министерство Сотирис Циодрас отговори на брифинг, че „още е много рано да се коментира за движение на туристи от една страна в друга“. В хотели, басейни, ресторанти и туристически автобуси ще се наложат нови правила, които за сега не са конкретизирани.

Хотелиерите в Гърция са в очакване на новата програма, за да решат дали въобще да отварят туристическите обекти. За сега сезонът се очертава в трите месеца от юли до октомври, смятат повечето от тях. Очаква се стимулиране на вътрешния туризъм, както и привличане на туристи от съседните балкански страни. Туристическият сектор очаква конкретност за здравните изисквания при настаняването на туристите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0