Гръмотевични бури връхлитат страната днес, 7 области са в „оранжево“

Гръмотевични бури връхлитат страната днес, 7 области са в „оранжево“

Днес цялата страна от запад на изток ще бъде обхваната от валежи, които ще продължат с прекъсвания през целия ден, показва прогнозата на НИМХ. Щ

Днес цялата страна от запад на изток ще бъде обхваната от валежи, които ще продължат с прекъсвания през целия ден, показва прогнозата на НИМХ.

Ще вали интензивно, на места и продължително с гръмотевични бури, бурен вятър и градушки. Привечер и през нощта срещу четвъртък преваляванията ще спират отново първо в Западна, а по-късно и в Източна България.

За цялата страна са в сила предупреждения за опасно време. В Северна и Централна България количествата ще са около 35-40 литра на квадратен метър, а в най-южните и източните райони има условия да паднат до 80 литра на квадратен метър дъжд за денонощието. В Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна е обявен оранжев код

Дневните температури ще са доста по-ниски от обичайните през юли. В северната половина на страната – между 21 и 24 градуса. На юг ще бъде малко по-топло – от 24 до към 30 градуса.

Черноморието също попада в плен на лошото време. Валежите там ще са по-значителни следобед, привечер и през нощта. Почти по цялото крайбрежие се очакват значителни количества дъжд, в южните райони и с гръмотевични бури. Температурите през деня – около 25 градуса на въздуха и 24-25 на морската вода. Морето ще е спокойно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0