Гримьорът на звездите: Ненавиждам момента на “прайда”, подтискам се, ядосвам се, искам да изчезна! Но нима някой си мисли, че не съм нормален само защото съм гей?

"В нашата балканско-ориенталска-глупашка среда е тъпо да си гей! Всички се крият! Всеки има гей приятел или колега, аре стига със лицемерието и стра

„В нашата балканско-ориенталска-глупашка среда е тъпо да си гей! Всички се крият! Всеки има гей приятел или колега, аре стига със лицемерието и страховете!“, възмущава се Слав Анастасов

„Здравейте приятели мои в моята листа във Facebook!

Ако някой от вас мисли, че аз не съм нормален защото съм гей, моля да се самоизтрие от листата ми! Всеки месец плащам наем, ипотека, сметки, вноски! Имам лимити, лихви и падежи! Звучи ли ви познато? Всеки ден се събуждам с въпроса дали ще оцелея и днес, тоя месец?

Не мога да направя дългосрочни планове-точно като Вас! Е…. толкова ли сме различни? Надеждите, мечтите ли са ни толкова различни?

Сред Вас имам много непознати хора, но това ще е хубава цедка кой, защо и как ми е “приятел”?

Ненавиждам момента на “прайда”, подтискам се, ядосвам се, искам да изчезна! Точно в този момент осъзнавам, че с отричането си съм част от проблема!

Искам да кажа толкова много неща… едно от тях е, че не искам да съм горд с нещо, което е не по мой избор… другото е, че в нашата балканско-ориенталска-глупашка среда е тъпо да си гей! Всички се крият! Всеки има гей приятел или колега, аре стига със лицемерието и страховете!

Хората се делят на добри и лоши, на професионалисти и нагаждачи… никой не иска да работи с некомпетентни хора, независимо дали са”обратни” или не!

Няма ли интелигентните хетеросексуални хора най-накрая да обяснят на околните, че правата на гей хората няма да доведат до някакъв Армагедон а ще направят живота на всички ни по-лесен?

Познавам ви хора! Успешни, отглеждащи разкошни деца! Вярвате ли, че ще е по-ок за децата ви да се възпитават в изкуствената ретроградна българска методология?

Само питам…?“

Слав Анастасов, фейсбук