Григор Димитров: Ще бъда капитан на България за ATP Cup

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров обяви, че бъде капитан на България в новия турнир АТР Cup, който започва през януари в Австралия. Това зая

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров обяви, че бъде капитан на България в новия турнир АТР Cup, който започва през януари в Австралия. Това заяви самият той на пресконференция в София.

Гришо направи обзор на представянето си през сезона в Тура и коментира и ситуацията с треньора си. Българинът разкри и че към момента не планира да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

С голямо нетърпение чакам да играя ATP Cup. Ще бъда играещ капитан, което ме прави много радостен и с нетърпение очаквам да започна тази подготовка. Надявам се, че всички в отбора и младите момчета биха дошли с мен. Но тепърва ще говорим, за да нагласим графика си.

Тази година се сблъсках с неща, които не ми бяха познати. Минах през много перипети. Бях по-много болници. Продължих да вярвам в себе си. Не бях пълноценен. Имаше много моменти, в които си мислих, че нямаше как да продължа. Отново следващата стъпка е Топ 10. В началото на година бях много здрав, но уви рамото не издържа. Ноември и демекври ще направя режим. Дано да запазя постоянството. Това е по-важно за място в Топ 10.

Турнирът в София е далеч. Винаги съм имал желание да играя в тази надпревара. И тази година имах желание, но контузия ми попречи.

С Андре Агаси винаги поддържаме контакт. Той винаги ще е там, когато ми трябва, да си говорим. С Радек реално не сме били заедно. Това бе временен вариант. Животът си е мой. Сам си режисьор на филма. Нищо в мен не се е променило. Аз съм същия човек. Продължавам да работя в моята сфера и моите цели. Колко време ще отнеме? Не знам! Оказва се, че добрите игри дойдоха, когато нямах треньор до себе си на корта. Не съм в паника, за да намеря треньор. Винаги съм мислел, че може би ще е зле ако нямам.

Но беше интересно. Хубаво е да имаш тази свобода. Тя ти помага да импровизираш повече. Какви ли не разговори имах със себе си по време на мачовете. Няма как обаче, трябва да имаш треньор, но не бързам. Относително е, какъв ще е новият треньор. Толкова време ще прекарваме заедно, трябва да имаме добра химия. Някой път е въпрос за 1-2 точки. Може би ще ми трябва такъв човек, който да ме насочва към ключовите моменти. Агаси ми помогна много. Много време ми отнема. Ако трябва да говориш с него по телефона, трябва да отделиш 1:30 часа. Израснах много на корта с него. Той винаги даваше отговор

По принцип се виждам да играя тенис в следващите 10 години, но не знаеш какво ще стане. Всеки един играч сега – Роджър, Рафа, Новак, които са на това ниво и играят. Правят го поради различни причини. Мисля, че когато мина 33-34 трябва да намеря истинската причина да играя. Защо искаш да продължиш?

Имам големи мачове, особено тази година. Но може би, битката с Рафа Надал в Австралия, с Новак на „Уимбълдън“ – двата финала. Но съм благодарен и за загубите тази година. Едно от най-трудните неща в тениса е да оставаш нещата в миналото. Трябва като загубиш в събота, например, да се съберереш, защото в понеделник играеш пак“, добави Димитров.

За момента не мога да кажа за Олимпиадата. Не планирам за това. След като играчите са гласували за всички видове турнири. ATP Cup помага на всички. От самото начало – Австралия, всички ще сме там. Laver Cup е независимо. Още повече всичко зависи от играчите, може би топ играчите. ATP Cup е нещо революционно. В началото на годината всички сме в Австралия. Там всеки ще има възможност да се сблъска с топ играчите. За мен просто така се пада в момента, че е много добре. Дано и младите да е едно добро преживяване. Не виждам от каква помощ мога да съм за Купа Дейвис. Не ми е целта да подобрявам себе си чрез нея.

Аз съм си обикновен човек. Винаги съм искал да споделям с хората, какво правя извън тениса. Не знам защо избрах Исландия. Винаги отиваме с родителите. Един път в Африка, сега решихме на такова място, където никога не сме били. Беше достатъчно. Исландия е специално място. Решихме го в последния момент. Стоя доста настрани от много коментари. Като имам турнири, гледам да не се разсейвам. Имаше даже период от няколко седмици, в които не съм влизал в сайтове и социални мрежи„, каза Димитров.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0