Григор Димитров заразен с COVID-19

Григор Димитров заразен с COVID-19

Григор Димитров е заразен с COVID-19. Това съобщи първата ни ракета преди минути чрез Инстаграм. Григор напусна по-рано демонстративния тени

Григор Димитров е заразен с COVID-19.

Това съобщи първата ни ракета преди минути чрез Инстаграм.

Григор напусна по-рано демонстративния тенис турнир Adria Tour, тъй като се почувства зле, и се прибра в Монако. Именно там е бил тестван за коронавирус и тестът е потвърдил, че е заразен.

Той предупреждава всеки, който е бил в контакт с него да се тества и вземе необходимите мерки.

„Толкова съжалявам за всичко, което може да съм прибичинил – пише първата ни ракета, уточнява, че се е прибрал в Монако за лечение и благодари за подкрепата.

Първата ни ракета и №19 в света Димитров се включи в демонстративния турнир на клей, организиран от световния №1 Новак Джокович, който беше остро критикуван за липсата на достатъчно сериозни предпазни мерки в коронавирусната пандемия. По време на мачовете в Белград беше пълно с публика – хора без маски, които не спазваха дистанция, а наблюдаваха мачовете седнали плътно един до друг.

Григор Димитров по време на първия си мач в Белград. Снимка: БТА/AP

Джокович отвърна на атаките с думите, че е спазил абсолютно всяко изискване на сръбските власти, че организацията на турнира е включвала раздаване на маски на всички зрители още на входа към корта.

След мачовете си в Белград Димитров се върна в родния си град Хасково, където прекара няколко дни.

COMMENTS

WORDPRESS: 0