Граничари хванаха от засада трафиканти на бежанци

Гранични полицаи направиха засада на конвой с бежанци на пътя Приморско – Созопол, съобщава strandjanews.com. Униформените спрели група от четири коли

Гранични полицаи направиха засада на конвой с бежанци на пътя Приморско – Созопол, съобщава strandjanews.com. Униформените спрели група от четири коли малко след 03.30 ч. Автомобилите били със софийска регистрация, а водачите им така и не могли да дадат обяснение за превозваните в тях хора.
По-късно станало ясно, че конвоят с мигранти се състоял от шест коли, но шофьорите на другите две успели да избягат, след като разтоварили пътниците си край Аркутино. Каналджиите били зад волана на скъпи лимузини „Мерцедес“ и „Ауди“, едната от които с немска регистрация. Те избягали, преминавайки през обходния път от Китен за Приморско през ММЦ. След като обаче усетили, че може да бъдат заловени, зарязали возените от тях близо 10 души на пътя Приморско- Созопол.
Задържаните 16 души са в Граничния участък в Царево. Почти всички са млади мъже и младежи, самоопределили се като афганистанци. Предстои да бъдат разпитани и откарани във временни центрове. На каналджиите най- вероятно ще бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0