Готова е втора болница в Ухан, построена за 10 дни, вече приемат пациенти

Втората болница, построена в борбата срещу коронавируса в китайския град Ухан, от днес приема пациенти, предаде Централната китайска телевизия, цитира

Втората болница, построена в борбата срещу коронавируса в китайския град Ухан, от днес приема пациенти, предаде Централната китайска телевизия, цитирана от РИА Новости. Болницата беше построена за рекордно кратко време – около 10 дни.

Първата група медицински работници вече е на място, за да подготвят първия прием на пациенти, които се очаква да бъдат приети в събота следобед.

Болницата ще приема само пациенти, при които заразата е потвърдена.

Лечебното заведение е разположено на 79 хиляди квадратни метра, като повечето от тях са разпределени за пациенти.

10 сгради на територията на огромната болница са за медицински персонал и логистика.

Пациентите, заразени с коронавирус, ще се лекуват в 264 стаи, в които могат да се настанят по шестима души, като всяка разполага с три двуетажни легла, климатик, телевизор, други електрически уреди, отделна тоалетна и баня.

Болницата разполага с 32 отделения, като във всяко са поставени 1500 легла за лечение на различни заболявания. Около две хиляди лекари ще обслужват болницата.

По-рано тази седмица пациенти започна да приема и болницата в Хошеншан, чието изграждане приключи за 10 дни.

Първоначално втората болница трябваше да отвори врати на 5 февруари. Китайските власти решиха да построят и двете болници по модел на болницата Xiaotanshan в Пекин, която беше издигната за седем дни по време на епидемията от ТОРС през април 2003 г.

До момента 722 души са починали, а над 34,5 хиляди са заразени с коронавируса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0