Гл. комисар Николай Николов: Ако има виновни за наводненията, те ще бъдат наказани

Гл. комисар Николай Николов: Ако има виновни за наводненията, те ще бъдат наказани

Почти 700 къщи са вече отводнени, а нощта премина спокойно. Това каза пред „Тази сутрин" гл. комисар Николай Николов - директор на Гл. дирекция "Пожар

Най-критично положението с наводненията е било около София – Перник, Батановци, Радомир, Костинброд, каза още той и добави, че трябва да сме подготвени към природните явления.

Дъждове и преовлажняване на почвата води до високи скатни води, добави Николов. Той обясни, че ако има виновни, те ще бъдат наказани. Според него трябва да слушаме метеоролозите и Системата за ранно предупреждение, които много точно прогнозират дъжд и сняг.

Хубавото е, че нямаме жертви при тези наводнения, добави гл. комисар Николов. Според него пропадането на пътните участъци е свързано с това, че направеното трябва да се поддържа, много средства са необходими, добави Николов.

Той коментира и ситуацията в Северозападна България, като обясни, че там проблемите с електричеството се отстраняват. След силни снеговалежи и паднали клони около 29 хиляди абонати останаха без ел. захранване.

Гл. комисар Николов заяви и че с процеса по евакуиране имаме напредък, защото преди е бил много тежък. Сега хората се мобилизират по-бързо, проблем остават животните.

COMMENTS

WORDPRESS: 0