Глобиха мъж намерил, но не върнал чужд портфейл

24-годишен мъж от град Левски ще бъде глобен заради това, че намерил, но не върнал чужд портфейл със 700 лв. в него. Портфейлът бил собственост на мъж

24-годишен мъж от град Левски ще бъде глобен заради това, че намерил, но не върнал чужд портфейл със 700 лв. в него. Портфейлът бил собственост на мъж от село Михалци и той го загубил при пазаруване в селския магазин на 5 август. Цели 12 дни по-късно мъжът подал сигнал за изгубеното портмоне в полицията. Служителите на реда установяват, че парите са намерени от мъж от Левски близо до магазина, на улицата. Човекът, открил портфейла обаче изобщо не си направил труда да го предаде в полицията и затова срещу него е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 207 от Наказателния кодекс. Според този член „който намери чужда движима вещ и в продължение на една седмица не съобщи за нея, се наказва с глоба от 100 до 300 лв.

По друго дело двама младежи на 17 и 19 години отиват на съд за извършена кражба от училищен склад. Престъплението е извършено през април т.г., но извършителите са подведени под наказателна отговорност едва сега. К.Р. и Я.К. проникнали в склада на основното училище в село Ореш и задигнали оттам 26 футболни, хандбални и баскетболни топки. След като били разкрити и задържани те признали и за още едно престъпление, кражба на дизелово гориво от същото учебно заведение. Двамата са криминална проявени и осъждани за престъпления против собствеността. Младежите са привлечени като обвиняеми. На К.Р. е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Тъй като все още е непълнолетен съучастникът му Я.К. е с наложена мярка „надзор на родител“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0