Главният прокурор: Васил Божков е заловен в ОАЕ!

Главният прокурор: Васил Божков е заловен в ОАЕ!

Васил Божков вероятно е заловен в Обединените арабски емирства. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг тази вечер. Очаква се още ут

Васил Божков вероятно е заловен в Обединените арабски емирства. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг тази вечер. Очаква се още утре да пристигнат официалните документи за това, но кога Божков ще бъде екстрадиран у нас зависи от местното законодателство, допълни Гешев. Заловени са още две лица.

Днес Васил Божков излезе с лична позиция за „случващото се през последните две седмици“, като каза, че това е последното му медийно изявление „за неопределен период от време“.

Междувременно самолетът на Васил Божков бе засечен да каца в Атина от Дубай.

Вчера бизнесменът твърдеше, че се намира в държава на Балканите.

„Аз съм в чужбина по работа. Не се укривам, стоя си в чужбина, но не мисля, че трябва да се връщам в България, чувствам се застрашен. Страхувам се да се върна в България, страхувам се за живота си. Мислех да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор се страхувам да се върна. Не съм престъпник“.
Припомняме, че президентът на „Нове Холдинг“ Васил Божков бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол на 29 януари. Той е обвиняем по 7 обвинения. Те са за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0