Гимнастичката, която направи опит за самоубийство, може да остане парализирана

Световната шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика и част от новите златни момичета на България Цветелина Стоянова продължава да е в много т

Световната шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика и част от новите златни момичета на България Цветелина Стоянова продължава да е в много тежко състояние в Пирогов. Твърде вероятно е Цвети да остане парализирана, твърди „24 часа“.

Припомняме, че днес по обяд 21-годишната грация опита да се самоубие, скачайки от шестия етаж от блок 319 в „Надежда“.

От известно време грацията от ансамбъла има психични проблеми, които се задълбочавали, пише още изданието. Тя отказвала да тренира. Обявила, че слага край на спортната си кариера. Нищо, че през август за този ансамбъл предстои последното и най-важно състезание – Олимпиадата в Рио. Но на 14 юни, когато съотборничките й заминаха за европейското първенство в Израел, Цветелина Стоянова реши да сложи и край на живота си. Тя се хвърли от шестия етаж на блок 319 в столичния квартал “Надежда”, където живее семейството й. По принцип грацията живееше отделно от тях – в Банкя, заедно с приятеля си Александър Любенов, който е вратар на Левски. Нито бабата, нито братът на Цвети са заподозрели намеренията й да се хвърли от високо, за да отнеме живота си на 14 юни.

21-годишната гимнастичка е приета по спешност в шоковата зала в “Пирогов”. Тя е била в съзнание, но в изключително тежко състояние. Незабавно се наложило да й бъде направена животоспасяваща операция – заради голяма кръвозагуба от разкъсване на далака момичето е вкарано в операционната почти веднага след приемането й в спешната болница, което е станало в 13:58 часа.

В противошоковата зала дежурният екип е установил политравма – засегната е повече от една анатомична област. Травмите са основно в гръдния кош и корема, засегнати са и прешлените на гръбначния стълб. Кръвоизливът е овладян и момичето е под постоянно наблюдение в централната реанимация на Пирогов. Състоянието му е много тежко.

Оперирал я е един от най-добрите и опитни екипи на спешната болница, прави се всичко възможно за предотвратяване на усложнения, казаха лекарите.

Въпреки че спешната няколкочасова операция за спасяване на живота на Цветелина е успешна, е твърде вероятно гимнастичката да остане парализирана. Поне такива сигнали има след интервенцията – Стоянова изобщо не си усеща краката.

Директорът на столичната полиция Младен Маринов обяви, че незабавно след инцидента на мястото е започнал оглед, за да се изясни механизмът на падането. Следи от насилие не са открити. Не е известно да има конкретна причина, която да е отключила желанието на Цветелина Стоянова да сложи край на живота си, твърдят познати. Но по непотвърдена информация тя е имала паническо разстройство и дори й е оказвана специализирана помощ при психолог.

Жестоката вест завари съотборничките на Цветелина вече пристигнали в Израел, закъдето тръгнаха без нея за участие на европейското първенство. По-рано през деня на летище София бе съобщено, че Цветелина Стоянова има здравословен проблем и нейното място в ансамбъла ще заеме резервата Любомира Казанова. Тя имала три дни, за да се включи на пълни обороти в тренировките на отбора.

COMMENTS

WORDPRESS: 0