ГЕРБ предлагат Пламен Младеновски за шеф на КЕВР

Парламентарната група на ГЕРБ предлага Пламен Младеновски за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. В момента Младеновски

Парламентарната група на ГЕРБ предлага Пламен Младеновски за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране.

В момента Младеновски е шеф на дирекция „Електроенергетика и топлоенергетика“ в КЕВР.

Той е роден през 1981 г. в Плевен, магистър е по финансов мениджънт от УНСС. Работил е в частния бизнес, а между 2002 – 2010 г. в САЩ в частни компании. В КЕВР е от 2013 г., първо като експерт, след това като началник на отдел, а сега шеф на дирекция.

Кандидатурата на ГЕРБ за сектор „Енергетика“ е Евгения Харитонова, която е бивш председател на комисията, в момента е комисар в регулатора.

Георги Добрев е третата им кандидатура, той е юрист, бил е в борда на директорите на „АЕЦ Козлодуй нови мощности“, в момента е в БЕХ.

ГЕРБ предлагат бившия кмет на Лозенец Любомир Дреков за икономист на КЕВР, а Валентин Терзийски – за комисар за енергетиката.

БСП предлага за член на КЕВР Димитър Кочков, който и в момента е в регулатора с ресор ВиК.

Парламентарната група на социалистите е внесла и второ име – на Любомир Денчев – за член на КЕВР. Денчев е бивш шеф на „Булгаргаз“.

Валери Симеонов пък е предложил отново да бъде избран Владко Владимиров, който и в момента е член на комисията.

Кремен Георгиев, който в момента е председател на Асоциацията на топлофикационните дружества и е бивш шеф на столичната „Топлофикация“, е кандидатурата на депутатите от парламентарната група на „Воля“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0