ГЕРБ по традиция се регистрира първа в ЦИК за предстоящите президентски избори

Кандидатът ни за президент е публична и известна фигура, а ГЕРБ се регистрира първа, защото е такава традицията ни. Подхождаме сериозно към изборите и

Кандидатът ни за президент е публична и известна фигура, а ГЕРБ се регистрира първа, защото е такава традицията ни. Подхождаме сериозно към изборите и гоним поредна победа. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като регистрира партията за президентския вот в ЦИК преди малко.

Относно скандала около евентуалната смяна на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева като кандидат за ООН, Цветанов коментира, че евентуално България може да има втори кандидат за генерален секретар на ООН. Той посочи, че ще има новини в следващите два дни, но препоръча да се изчака позицията на Министерски съвет по въпроса.

Припомняме, в момента в международен план текат процеси и преговори за издигане кандидатурата на Георгиева от няколко европейски държави. Дори канцлерът Меркел се е опитала да убеди Владимир Путин да подкрепи еврокомисаря. “Нямам информация за извънредна точка в дневния ред на заседанието на Министерски съвет, която да бъде внесена утре. Самата тема със смяната на българската кандидатура за генерален секретар на ООН също не е обсъждана”, добави Цветанов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0