Генералът очаква журналист да каже с ръка на сърцето „Слава богу, че имаше хора, които не ни доведоха ада“

Генералът очаква журналист да каже с ръка на сърцето „Слава богу, че имаше хора, които не ни доведоха ада“

Кой ще понесе отговорност за икономическия ад? Този въпрос бе зададен на ръководителя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. пр

Кой ще понесе отговорност за икономическия ад?

Този въпрос бе зададен на ръководителя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски от репортера на телевизия 7/8 Станислав Балабанов. По време на редовния брифинг репортерът от медията на Слави Трифонов припомни, че не се сбъднаха мрачните прогнозите на Щаба, и това няма да се случи дори десетократно да се увеличи броят на починалите от COVID-19, защото те пак ще са по-малко от умиращите от грип всяка година. Но пък се задавал икономически ад.

Шефът на Щаба заяви, че въпросът на Балабанов е манипулативен и съдържа псевдо твърдения. Ген. Мутафчийски посъветва журналиста да не коментира само от диванната армия нещата, а да отиде до някоя от активните клиники за реанимация в столицата.

„Вие насаждате мнение, че подобна пандемия няма, а всички починали са умрели от старост. Идете да видите за какво става въпрос и тогава сложете ръка на сърцето и кажете: Слава богу, че имаше хора, които не ни доведоха ада“.

39 са новите случаи на коронавирус у нас, като общо броят на заразените е 1387.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0