ГДБОП влезе в офиса на фирмата, в която работи Кристиян Бойков

ГДБОП влезе в офиса на фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков, с

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков, съобщи bTV.

Към момента не са ясни целите на акцията.

Бойков бе арестуван, а по-късно освободен, след като му бяха повдигнати обвинения за пробива на базата данни на НАП и публикуването ѝ онлайн. Момчето отрича обвиненията. Според него и според работодателя му той е натопен от конкуренти в бизнеса.

TAD Group работи в сферата на киберсигурността.

В интервю за БНТ  заместник главният прокурор Иван Гешев заяви, че компанията се занимава с „киберрекет“. Малко по-късно прокуратурата разпространи до медиите съобщение, в което казва, че събраните доказателства сочат именно Кристиян Бойков като извършител на хакерската атака и че на служебния му компютър са открити файлове, доказващи това.

Междувременно преди дни от TAD Group коментираха, че използват криптирани данни и не смятат да ги отключват заради разследването, тъй като съдържат чувствителна информация за клиентите им.

COMMENTS

WORDPRESS: 0